söndag 8 juli 2012

På ort och ställe

Hemmavarande dottern och jag har tagit tillfället i akt att ge oss av söder ut. Maken hade uppdrag hemma och fick inte åka med, sonen valde att tillbringa sommarlovets första veckor hos morföräldrarna på Smögen.


Vi hade fått hintar från David att det nog skulle vara oss till gagn om någon av oss tillsammans med honom besökte de olika myndigheter som sitter på våra papper.


Om det inte varit så att vi träffat David och fått en positiv bild av honom hade vi nog trott att han ljög när han förra veckan ringde oss och förvivlat berättade föjande historia.


Våra papper lämnade den 6/6 byggnadsnämden i Almunecar efter att ha skrivits på av alla och pappret skulle nu vara på väg till Junan i Granada för sista gången!! Ljubel och klang!

Champagnen lades på kylning och mungipor pekade uppåt..tills på fredagen. Då en fullkomligt bedrövad David ringer igen och berättar att just vårt tillstånd hade gått iväg men det var inte påskrivet, hade hamnat emellan. Nåväl det gick med taxibud till avsändaren för påskrift. Jaha, tur att vi inte hunnit öppna champagnen i alla fall. På måndagen hör vi från David igen. Denna gång är han uppgiven. Mannen, the technicer, som skall skriva på vår papper, det som HAN missat, har gått och brutit benet i helgen.... Kunde bara jobba någon timma om dagen. Inte för att jag tror att mängden arbetstimmar förändras så mycket men ändå?


Nu menade David att det vore bra om vi kunde dyka ner hit och gå med honom till alla olika instanser, och givetvis gör vi det. Dotter och jag var inte nödbedda - resan var faktiskt redan planerad, beställd och betald - och ankom på utsatt tid sent om aftonen den 15/6.


Den 16/6 promenerar vi iväg för att hälsa på huset. På fasaden ser vi för första gången med egna ögon beviset för att något händer. Förutom elskåpet finns luckan för vatten!!






1 kommentar:

  1. Det gäller verkligen att ha tålamod ;-)

    Men vilken lycka när det hela är klart!

    SvaraRadera