tisdag 9 april 2013

Loppmarknad


Om söndagarna så är det loppmarknad på El Mercado. För oss har ett besök på denna blivit som ett måste. Det är en loppmarknad verkligen värt namnet. Allt finns att köpa. Från antika möbler till begagnade skor, brudklänningar och lantbruksverktyg, hackor och spadar. Här står romer och säljer grönsaker. Ett kilo paprika, 1 euro.
Nu när vårt hus äntligen är färdigt så har tar vi tillfället i akt att köpa det lilla vi behöver och får plats med på loppmarknaden. Fynden för denna söndag blev två vackra lampor!

 




 Söndagen innebar inte endast ett förfärligt skruvande i hårda och ovilliga väggar för maken men också ett pusslande för mig.

Under de arton månader som vi väntat på att få vårt hus klart så har vi samlat sten. Inte vilken sorts sten som helst inte utan kakel skärvor. Skärvor som spolats upp av vågorna på stranden. Dess vassa kanter har under sin resa mot torrare omgivning slipats sammetsmjuka av sand och vatten och de är underbart vackra.  Nu skulle jag äntligen få lägga det pussel av skärvor jag så länge sett fram emot.
 

 

 

2 kommentarer:

  1. Så fint Ni har gjort allting. Roligt att Ni visar bilder på hur det har sett ut tidigare.Det måste vara underbart att ha en sådant här ställe att kunna åka till. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Tack, snälla. Ja, vi är verkligen otroligt glada!

    SvaraRadera