onsdag 9 januari 2013

2 januari


Idag var juluppehållet slut för denna gång.

När vi kom upp tillhuset vid 9 tiden var arbetet redan i fullgång. Det nedknackade taket förpassades ut till en container och pålarna låg i högar ute på gatan.

Några pålar fanns fortfarande kvar men nu kunde vi utan problem ta oss upp i huset via byggställningen.

Vid vårt besök denna dag såg vårt badrum ut så här.
Vårt sovrum så här.




Demetrio var iväg och köpte material så vi beslutade oss göra detsamma.

Mot Málaga!
 
 
Det gick förvånansvärt enkelt att beställa våra varor och hemtransport. Expediterna skakade på huvudet åt oss pga den långa lagringstiden vi behövde. Var det verkligen nödvändigt? Kunde vi inte ta emot varorna tidigare? Det kostar ju att lagra?. Deras omsorg var rent rörande men tyvärr får vi bita i det sura äpplet och betala för oss. Vi  hinner inte ner tidigare! Sånt är livet!

Allt gick som en dans och när dotterna fått
1. korv med bröd
2, köttbullar med mos

så var allt frid och fröjd och vi kunde åka tillbaka hem till Almuñécar igen för att träffa Demetrio.

Demetrio tog emot oss med öppna armar på C/Antigua 37 och till vår stora lättnad hade han med sig en kollega som talade engelska.
Det var mycket som skulle avhandlas och falla på plats.

Kakel och klinker.
Plattorna vi valt till taket var väl bra men de borde bytas ut med tanke på hållfasthet.

Ok gjort.

Kakelplattorna vi valt till badrumsgolvet var för stora. Det blev omöjligt att skapa fall i det lilla utrymmet. Dessutom måste man platsbygga duschkaret eftersom det inte finns en rak vinkel i huset.
Alltså byta av kakel.

Ok gjort.

Bänk på taket. Hur skall den se ut?
En snabb skiss i byggdammet.



Ok klart.

och så fortgick det.

Kommod till det på loppmarknad inköpta marmorhandfatet med den från samma inköpsställe inköpta mässlingskranen, vem bygger det? Hur skall det se ut??

På fem minuter var det problemet löst. Jag är inte säker på riktigt hur det kommer att se ut. Det får bli en överraskning. Ett är dock säkert det blir bra!

Tillslut var vi i allafall klara och vi konstaterade nöjda att detta blir bra. Mycket bättre än vad det hade blivit med det kakel vi valt från början.
Dessutom gillar vi snabba beslut då finns det inte utrymme för tveksamheter.

Nu var vi trötta och mamman lite (mycket) bekymrad över att dottern varit ensam alldeles för länge så vi avböjde tapas med "gubbarna" men lovade komma åter nästa dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar