onsdag 9 januari 2013

Nu är det jul igen!

Det är svårt att förstå att det är julafton när man vaknar på morgonen och solen skiner och det är sisådär 15 grader varmt kl 9,30.
Att man dessutom har ett bananträd utanför fönstret på vilket det hänger ett knippe bananer på tillväxt gör inte det hela lättare.

 


Det var alltså julafton. För vår del i dubbelbemärkelse.  Vi skulle nu äntligen få komma in och se hur huset ser ut på insidan nu.

Det var inte så lätt att komma in i huset eftersom hela bottenvåningen var belamrad med stöttor..
Tak/golv höll på att ”bränna” men nu hade de bränt färdigt och stöttorna skulle ner, så snart skulle arbetet återupptas.
Demetrio klargjorde att nu ville han verkligen att vi tillbringade så mycket tid som vi kunde med honom efter nyår eftersom att nu skulle bygget ta fart.
Detta var givetvis information som intresserade oss mycket. Följdfrågan kom naturligt. När kan vi beställa leverans av flyttbil och möbler? Är det klart den 27 februari. 

”Den 27 FEBRUARI??”  ”Ja, det kan ni vara säkra på, jobbet är ju redan så gott som klart!”
Vi tittar oss förvånat omkring. Det lilla vi kan se av huset är fyllt med stöttor. Allt ytskikt är nere. Det står skottkärror och murbruk där vi tänkt placera vår kökssoffa. Fönster och balkong är hål i väggen och fasaden är endast delvis putsad.  Och då säger byggaren att ”Nu går det fort!”………
Som de borna optimister vi är så väljer vi att lita på Demetrio.
Efter en långstunds beundran av byggdamm och cementsäckar beger vi oss ner på stan för några sista inköp och vi passar också på att beundra den Belén (julkrubba) som står uppställd till allas beundran.

Inte visste jag att turistinforationen i Betlehem såg likadan ut som den i Almuñécar!

 
Julkrubban är i form av en modell av en by. Vi hittar bagaren med sina ugnar, gatpojkar som leker och tanter som hänger tvätt. Till vår stora förvåning finns också en mycket fin modell av det hus som idag används som turistbyrå I Almuñécar, Palacete de La Najarra, som byggdes på 1800 talet.
Klockan 15, just den tid då "hela" Sverige stannar av, sätter vi oss på La Corrala där ägarinnan Tonie hade lovat servera oss en riktigt Spansk julmiddag. Och det fick vi.
 
 
 
God Jul!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar