onsdag 23 januari 2013

Det börjar likna ett hem..

Demetrio har ju lovat att huset skall stå klart för inflyttningden 27 februari. En uppgift som vi känt en viss tvekan inför. Visst vi såg att det kunde hända mycket innan vi lämnade Almuñécar den 5 januari men ändå.

Varje vecka får vi bilder skickade till oss och förra veckan visades vi hur husets väggar täcktes med pust. Då grå. Väggarna kommer att kläs med tre lager av olika sorters beklädnad. Först puts, sedan fuktspärr och till sist en vit puts som gör att vi aldrig kommer att behöva måla!

Så igår kom nästa sändning bilder. (Alla bilder nedan kom inte igår.)


Vår duschhörna respektive tvättstuga den 2 januari 2013



Samma plats 23 januari 2012
 

Trapphuset den 14 december 2012.


Samma ställe 23 januari 2013
 

Bild tagen genom dörröppning, balkong, in i sängkammaren 10 januari 2013
 

Bild tagen på samma sätt men den 23 januari 2013

Den 10 december såg det ut så här på vår terrass.


 



Den 23 januari 2013 har vi klinkers.

 
 
Så det kanske går i alla fall! Att flytta in den 27 februari, alltså!
Det känns som att Demetrio tar hand om vårt lilla hus som om det vore hans eget. Titta på dessa fina detaljer. Något som ej står på ritningen men som ändå ingår!
 
 
På bakre väggen han man tagit vara på skillnaden i murens tjocklek och gjort en hylla!

Man har bevarat en del av det ursprungliga takets siluett. Innan "alla" byggde en andra våning i stå höjd och på det takterrass så var det små låga hus i Almuñécar.

 
När Demetrio var lärling så var han en av dem som restaurerade slottet San Miguel. Han känner igen en sten från slottsmuren när han ser den och han hittade en i vår fasad. Den ska få synas!
 


Det är de små detaljerna som gör det. Exempelvis som att det är "rätt" färg på de träbjälkar som håller dörrhål och fönster:
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar