lördag 6 oktober 2012

Återanvändning

Vi har många gånger förfasat oss över att man inte har något pantsystem i Spanien för flaskor och burkar. Det finns återvinningsstationer och där verkar det vara så att man endast kan lämna flaskor av olika fasoner.

Däremot har söndagarnas loppmarknad roat oss mycket. Det var ju där vi fann vårt fina handfat som vi hoppas snart ha i bruk.

Davíd verkade mycket förvånad, men glad, över vår vilja att återanvända saker. Detta blev än mer tydligt när han för oss berättade att en av hans andra klienter höll på att riva ett hus i La Herradura och att det där kanske kunde finnas en del godbitar för oss att ta hand om. Sagt och gjort vi for i väg med Davíd i hans bil, tur var väl det – det hade varit svårt för oss att hitta själva - till nämnda klient. En mycket trevlig tysk man som bestämt sig för att bygga nytt.

Tillsammans med oss tre var också den snickare som skulle bedöma huruvida han kunde modifiera det vi köpte, så att det skulle passa vårt lilla hus. Men eftersom trä är en dyr råvara i Spanien så borde tanken på modifiering vara en god ide.

Vilka fynd vi gjorde!

Vi fann en ytterdörr till terrassen.
 

Dörrar till badrum och sovrum.

Galler till terrassdörr, ytterdörr, köksfönster och balkongräcke.


 

Samt en hel garderobsvägg.

Det är härligt med konkreta göromål!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar