tisdag 2 oktober 2012

Mysteriet med den försvunna fastighetsskatten

Den 21 september kl 19,15 bar det av söder ut igen. Vårt mål var att träffa dottern som har bosatt sig i en spansk familj i staden Fuengirola för att gå på Svenska skolan där under ett år. Dessutom stod besök hos arkitekt, advokat och hus på schemat.

När man reser så sent på kvällen så kommer man fram på natten så klart. Det tar ett tag att ta sig från flyplatsen till Almuñécar så vi var inte i säng förrän fram på småtimmarna. Bara några få timmar senare satt vi i bilen igen påväg till Fuengirola och dottern. Det var härligt att ses igen efter tre veckor.

Lördagen bjöd på härligt väder så när vi kom tillbaka till Almuñecar begav vi oss ut på promenad i solen. Givevis styre vi stegen upp till vårt lilla, lilla hus på berget.

Där hade vi stämt möte med arkitekten som hade lite att förtälja.
Eftersom vårt hus är K-märkt så finns det vissa begränsningar i vår rörelse frihet vad det gäller förändringar, det är något som jag redan har skrivt om. Nu var det så att man från Juntans sida hade vissa betänkligheter om utifallatt vi skulle gräva inne. I så fall så skulle vi behöva ha ett intyg från en arkeolog. När Davíd svarade att vi hade verkligen inte för avsikt att gräva inne, så tyckte de trots allt att vi nog skulle ha denne arkeologs intyg på det samma. Detta intyg var redan fixat och väntade på sin stämpel på Juntan...
Davíd knallar hemåt igen med sin lilla tös i släptåg och vi fortsätter upp på vår terrass och får ännu en gång njuta av dess utsikt.

Det finns ett riktigt bra göteborgst uttryck som jag gärna vill använda här. Det är ordet gottat. För vi gottar oss i solen på taket. Vi njuter och insuper sol och utsikt. Vi GOTTAR oss!!

Näväl, när vi gottat oss färdigt så knallar vi ner igen och påvägen ut genom ytterdörren öppnar maken brevlådan. Den visar sig vara full av reklam av alla de sorter men där finns också två brev från Ayuntameintot i Almuñécar adresserade till Don Armando ....... Breven innehöll våra inbetalningsavier för fastighetsskatten. Men sist jag tittade efter hette vare sig jag eller maken Don Armando........

Trots att vi köpt huset för snart ett år sedan så var det fortfarande registerat på "fel" person.
Skatten är i alla fall betald med rätt inbetalare, dvs maken och jag. Skönt.

Lördagseftermiddagen tillbringdes på stranden. Härligt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar