tisdag 5 mars 2013

1 mars, full gas framåt!


Fredag är det marknad. Vi promenerade iväg på morgonen och fick fixat nycklar till alla barnen. För oss var det också viktigt att få tag i gas till grillen så att vi kunde få laga mat.
Spanjorerna gör det inte lätt för sig. För att få köpa gas så måste vi ha ett kontrakt. Detta hade jag blivit varse då jag försökt få köpa en tub av gasleverantören på onsdagen då denne kommer och byter ut tomma behållare. Utan kontrakt, ingen gas. Av expediten på Repsol fick vi ett nummer dit vi ringde och de lovade skicka en man inom en timme. Maken gick hem för att möta honom och jag stannade på marknaden för att köpa kryddväxter, krukor och tandborstmuggar.

Gasmannen kom som utlovat. För att få vårt efterlängtade kontrakt krävdes: kopia av bygglicens och kopia av makens spanska personbevis ( N.I.E nummer). Det sistnämnda hade vi i men inte det första. Tack och lov är Almuñécar en liten stad så gasmannen promenerade helt sonika bort till Davíd och fick de papper han behövde. Han kom sedan tillbaka till oss och maken fick en ordentlig genomgång av gasens olika faror och det hela kröntes med att gas mannen mätte carbon monoxide, kolmonoxid halten, runt vår grill. (Den står PÅ TAKTERRASSEN). Han fann att värdet var 0!!!! Högtidligt överräcktes kontraktet samt två gasbehållare! I kväll fick vi varm hemmalagad mat! MUMS!!

Äldsta dottern påväg ner från takterrassen med nygrillade kycklinglår!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar