tisdag 24 april 2012

Mars, äntligen


Vi hade nästan givit upp hoppet när brevet från Juntan äntligen kom den 26 mars. Det som var mest intressant var att de faktiskt inte hade något att klaga på. Allt vi önskade gick igenom.



Nu skulle tillståndet fram och tillbaka mellan byggnadsmyndigheten i Almuñécar och till Juntan och tillbaka ännu fyra veckors tid. Trots det så är vi nöjda eftersom Juntan redan sagt ja så kan ingen ändra på deras beslut. ÄNTLIGEN!!

Påsken och påsklovet närmar sig med stormsteg och vi packar väskorna ännu en gång för en resa till Almuñécar.

Nu är det dags att beställa kök, fönster, dörrar. Få fart på byggarna och elektriker. Gå till banken och öppna konton för barnen och en massa andra trevligheter. Kanske vi får vara lite lediga också?

Våra goda vänner skulle inte resa ner detta lov så vi skulle få klara oss själva.

Nå väl flyget skulle lyfta 19,15 långfredags afton och döm om vår förvåning när vi möter våra goda vänner på Säve! En påskpresent i förväg. Härligt!!

Väl framme i Malaga så gick vi för att hämta vår hyrbil. Visa av skada så valde vi Europecar denna gång – ett bra val. När kvinnan i luckan hörde att vi hade barn med oss såg hon till att vi fick en helt ny bil. En SEAT Ibiza som hade gått endast 11 km. Vilken skillnad mot Micran vi begagnat oss av förra gången!
När vi kom upp till den lägenhet vi hyr gick jag som jag alltid gör först av allt, till sovrumsfönstret för att "vinka" till vårt lilla hus. Döm om min förvåning när hela staden är helt svart. Inte en lampa lyser. Jag tyckte det var konstigt eftersom jag alltid, dag som natt tidigare, kunnat kika upp på kullen och se huset. Igenom det öppna fönstret hördes musik, det lärt spännande men vi var trötta och vi visste inte riktigt varifrån det lät så vi bestämde oss för att gå till sängs istället.
Någon minut senare när jag tittar ut ser jag plötligt att alla gatlampor lyser igen....

Lördag ser vi till att handla hem varor, allt är stängt på söndag och ett kylskåp som är helt tomt gör ingen glad.

På kvällen bestämmer vi oss för att gå ut och se om det är några påskprocessioner på stan. Vi har fått det berättat för oss att spanjorerna är mycket hängivna sina processioner. Vi hör musik som ljuder ifrån aquedukterna som ligger framgrävda i Almuecars centrum. Det visar sig vara ett "påskspel" där (jämför "julspel"). Vi kom dit försent för att få någon möjlighet att se något.
Vi lämnade efter en stund och promenerade förbi vårt hus och än en gång hör vi musik, denna gång inte alls långt ifån vårt hus. När vi lokaliserat platsen ser vi att man placerat ut en massa stolar på gatan just uppe vid San Miguel slottsruin. Det visade sig vara Golgata idag och publiken satt och väntade på att Jesus skulle komma släpandes sitt kors upp för "Via Dolorosa" ( Calle Antigua - ja just det "vår" gata).
Vi var trötta och kalla och ville inte vänta en timma ute i kylan så vi gick hem, men nästa år skall vi se hela skådespelet!
Varför staden var mörklagd?? Jo, det fick vi reda på dagen därpå då vår gode vän berättade att man har en mörker vandring, man vandrar under tystnad genom staden på Långfredagsnatten! Det skall vi absolut vara med på också, nästa år!!
Dagen därpå må vara söndag och Mercadona må vara stängd men det är loppmarknad!! Rastro på spanska. Vi har svårt att låta bli loppmarknader så vi knallar iväg. Det är en riktig loppmarknad där man kan hitta allt. Maken hittade ett handfat. Av sten - marmor, mörkt grönt, så fräckt. Inte dyrt men TUNGT!!


Så det var bara att börja bära....


Veckan gick i sommaren tecken.




Vi åt tapas i goda vänners lag. Vi njöt av solen. Vi beställde kök. Vi besökte banken. Vi drack kaffe med María Teresa.

Det var en fantastisk vecka. Inte nog med det när vi kom hem igen fick vi veta av Davíd att vi kommer att ha electricitet innan utgången av april!! Nu väntar vi på att ha en elmätare. Det går framåt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar